vrijdag 15 november 2013

VEAM Oosterlaar en VEAM Bedego betrekken samen een nieuw pand in Raalte





De komende maanden worden de VEAM vestigingen in Raalte en Deventer samengevoegd op een prachtige lokatie waar wij 2400 m2 (magazijn)ruimte tot onze beschikking hebben. De teams zien er naar uit om met de gezamenlijke kwaliteiten en het gedeelde enthousiasme de service naar de klanten nog verder uit te bouwen. Logistiek gezien biedt de samenvoeging grote voordelen. Het assortiment zal z'n weerga niet kennen.

PUBLICATIE in SALLAND CENTRAAL n.a.v. het interview met onze vestigingsleider Ruud Rechterschot. 

Veam Oosterlaar trekt in Karweipand Acacialaan

Gepubliceerd op donderdag 14 november 2013 om 15:59icon

Veam Oosterlaar Raalte huurt het pand aan de Acacialaan waarin vroeger Karwei gevestigd was. De groothandel in auto-onderdelen heeft donderdagmorgen de sleutel in ontvangst genomen, het huurcontract is twee geleden al ondertekend.

Naast Veam Oosterlaar Raalte betrekt ook Veam Bedego Deventer het pand aan de Acacialaan in Raalte. Beide bedrijven zijn uit hun jasje gegroeid en gingen daarom op zoek naar een groter bedrijfspand. Met de 2300 vierkante meter die het oude Karwei-gebouw biedt, lijkt die missie geslaagd.

Doordat Veam Oosterlaar en Veam Bedego samen het pand betrekken, kunnen de bedrijven samen een breed industrie- en automotivepakket aanbieden. “Uniek voor de regio,” omschrijft vestigingsleider Ruud Rechterschot. “En natuurlijk op een superlocatie.”

Maandag begint de opbouw van de stellages in het gebouw aan de Acacialaan. Over ongeveer twee of drie weken trekt Veam Bedego erin en in de loop van 2014 voegt Veam Oosterlaar zich erbij.

Met de verhuizing naar de Acacialaan, betekent dat voor Veam Oosterlaar afscheid van KaWe. Beide bedrijven huizen op dit moment nog in één pand aan de Grundelstraat, maar dat komt binnenkort ten einde.

“We hebben geprobeerd om Bedego bij dit pand in te passen, maar dat lukte echt niet,” benadrukt Rechterschot. “De samenwerking met KaWe is heel belangrijk voor ons en we proberen die ook echt overeind te houden.” KaWe is een groothandel in rem- en frictieonderdelen en bezet samen met Veam Oosterlaar een belangrijk deel van de Sallandse auto-onderdelenmarkt.

Met de nieuwe ruimte is het ook tijd voor ambities. “We willen onze voorraden nog groter maken. Geloof me, we hebben hier tienduizenden onderdelen voor alle merken auto’s op voorraad en nog kunnen we niet altijd á la minute leveren,” stelt Rechterschot. “Hoe meer voorraad, hoe korter de levertijd.”

Veam Oosterlaar bedient ongeveer heel Salland van auto-onderdelen. Garages bestellen onderdelen en in vier verschillende bezorgroutes worden die (per route) tot zes keer per dag bij de verschillende garages bezorgd. Rechterschot besluit: “Voor de consument is het heel normaal dat hij ’s morgens de auto bij de garage brengt en dat hij ’s avonds weer klaar is, inclusief nieuwe onderdelen. Je moest eens weten wat voor industrie daar achter zit.”

Er zijn 5 reacties geplaatst op dit bericht.

ADS BY GOOGLE VR 15 NOV '13 OM 09:08

Fijn dat dat gebouw weer invulling krijgt! Proficiat Veam! Veel succes op jullie nieuwe stek.

DIRK DO 14 NOV '13 OM 16:34

Mooi voor de leegstaande panden in Raalte

Ook dat de big bizar over 30 dagen opent ik Raalte in

Het voormalige pandje van it's

RAALTENAAR DO 14 NOV '13 OM 16:45

Mooi! Goede invulling van dat pand!

RIES DO 14 NOV '13 OM 18:16

Volgens mij is het een groot compliment voor Raalte dat een groot bedrijf niet naar Deventer vertrekt, maar andersom: Het bedrijf komt vanuit de stad naar Raalte.

Ik wens Veam veel succes en genot op hun nieuwe plek.

ERGENS DO 14 NOV '13 OM 22:48

Mooie plannen, een voorbeeld voor veel ondernemers!

Veel succes.

PETER VR 15 NOV '13 OM 00:14

Geen opmerkingen:

Een reactie posten